Website Strategie Training

Kies je voor een WordPress template of maatwerk voor je website?

WordPress staat bekend om haar thema’s en templates. Via bijvoorbeeld Themeforest kun je een template kopen en die op jouw WordPress website installeren. Kleurtjes, lettertypes en inhoud aanpassen en voilà, je website is klaar. 

Soms krijg ik de vraag of dat ik ook gebruik kan maken van een template, zodat de kosten minder hoog zouden zijn. Dat is natuurlijk een mogelijkheid. Echter leg ik je graag uit waarom ik enkel maatwerk lever in WordPress en niet werk met templates. 

De inhoud van dit artikel samengevat:

Overbodige code zorgt voor een langzame website

Een template is gebouwd in standaard code. Hiermee bedoel ik dat er allerlei functies en vormgeving is toegevoegd aan de template die waarschijnlijk voor jouw website niet van toepassing is. 

Wil jij bijvoorbeeld helemaal niet gaan bloggen en heb je een template die ook een bloggedeelte bevat, dan laadt de website extra code in. Dit veroorzaakt extra laadtijd die niet relevant is voor jouw website. 

De nadelen van een langzame website 

Een website die langer moet laden, wekt irritatie op bij de websitebezoeker. Deze wilt helemaal niet wachten en zal waarschijnlijk wegklikken.

Daarnaast keurt Google een langzame website af, waardoor jouw website lager in de zoekresultaten wordt getoond. 

Zorg er daarom voor dat er geen overbodige code aanwezig is op de website. 

Niet alle plugins praten goed met elkaar

Ik vergelijk WordPress altijd met het basissysteem van je mobiele telefoon zoals IOS (Apple) of Android (Samsung). Dit systeem zorgt voor de basisinstellingen en met apps kun je de telefoon helemaal naar jouw wens instellen. 

Plugins zijn de apps voor WordPress. Een template bevat een aantal standaard plugins die op elkaar zijn afgestemd. Om bepaalde functionaliteiten toe te voegen aan de template, zoals een webshop, zal je nieuwe plugins toe moeten voegen. 

Helaas werken niet alle plugins goed samen. Bij het draaien van updates kunnen conflicten ontstaan waardoor de website crasht. Bij maatwerk wordt dit voorkomen omdat ik weet welke plugins wel en niet goed samenwerken en dit vooraf ook uitgebreid test.   

Een WordPress template combineren met maatwerk

Natuurlijk is het mogelijk om een template om te bouwen. Dit is vaak een tijdrovende en daarmee alsnog een dure klus. 

Een template is vaak zo gebouwd dat een wijziging op plek A een probleem op plek B veroorzaakt. Het is dan lastig om te achterhalen waar de fout zit. Hier wordt niemand blij van. 

Door vanaf 0 een website zuiver op te bouwen met enkel de code en functionaliteiten die nodig zijn, worden problemen met de werking van de website voorkomen. 

Een WordPress website op maat

Bovenstaande mogelijke problemen met templates zijn de reden dat ik enkel websites op maat ontwerp en bouw. Hiermee worden mogelijke problemen in de toekomst voorkomen. 

Samen doen we uitgebreid onderzoek naar jouw doelgroep en het doel van de website. Hierdoor krijgt de website de gewenste vormgeving en benodigde functionaliteiten. Door vanaf 0 te beginnen en uitgebreid te inventariseren, ontstaat er voor elke klant een unieke website.

Deze manier van bouwen is heel flexibel  en zorgt ervoor dat de website in de toekomst eenvoudig uitgebreid kan worden met extra functionaliteiten, zonder dat de gehele website op de schop moet. Erg toekomstbestendig dus. 

Een maatwerk website is sneller, past goed bij de gebruiker van de website en wordt gewaardeerd door Google. Door te investeren in maatwerk en de website met het bedrijf mee te laten groeien, kun je jaren vooruit met een WordPress website. 

Is jouw website toekomstbestendig?

Twijfel je of dat jouw website toekomstbestendig is? Ik kijk graag samen met jou naar de mogelijkheden van een WordPress website op maat. Ik beloof dat jijzelf ook prima kan werken met een maatwerk website. 

Plan een vrijblijvende kennismaking met mij in en ik vertel je graag meer over mijn werkwijze. 

Artikel delen?

Gratis Guidebook

Ontdek 15 fouten op een zakelijke website die jou omzet en klanten kosten

Dit guidebook onthult 15 veelgemaakte fouten op websites en ik laat je meteen zien hoe dat je ze oplost.